18 ianuarie 2021

JazzTM, amânat sau deloc în 2020? Herbie Hancock și-a anulat deja turneul

JazzTM

Suntem tot mai aproape de o anulare a ediției din acest an a JazzTM, din cauza coronavirusului. Anunțul nu a fost făcut oficial și se caută eventuale soluții pentru o mutare a acestuia mai spre toamnă. Un lucru e sigur: Herbie Hancock nu va veni, în 2020, la Timișoara.

Ediția 2020 a JazzTM ar fi trebuit să fie extraordinară, cu invitați unul și unul. În februarie au fost anunțați primii artiști pentru perioada 3 – 5 iulie. Lista era impresionantă: Herbie Hancock, GoGo Penguin, Ezra Collective, Ashley Henry, Bokanté, Alfa Mist, Nubya Garcia sau Theon Cross. În ultima seară, în 5 iulie, era programat moment special: Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis & The National Symphony Orchestra of Romania conducted by Cristian Măcelaru.

Herbie Hancock și-a anulat turneul din 2020

Pandemia de coronavirus pune însă sub un mare semn de întrebare ediția a opta a JazzTM. Anunțul de anulare nu a venit încă oficial. Neoficial, se căutau date posibile pentru mutarea evenimentului în cea de-a doua parte a anului. Și asta e complicat, câtă vreme nu se știe după ce reguli va trebui să ne organizăm viața. „Așteptăm alături de voi decizia experților în ceea ce privește posibilitatea de a organiza ediția din 2020. Vom face exact ce ne permite legea, în funcția de situația de la nivel mondial. Între timp, căutăm soluții. Majoritatea artiștilor confirmați pentru acest an au fost de acord să susțină concertele de la Timișoara în intervalul 2-4 iulie 2021, în cazul în care va trebui să amânăm festivalul”, au anunțat organizatorii festivalului, pe contul de Instagram.

Un lucru este cert. „Acum câteva ore am fost anunțați de echipa lui Herbie Hancock că turneul din 2020 al acestuia a fost anulat integral. E o decizie pe care o înțelegem și o respectăm, mai ales că Herbie are 80 de ani. Prioritatea noastră este sănătatea publicului, a artiștilor și a tuturor celor implicați într-un astfel de eveniment. Revenim cu noutăți de îndată ce le vom avea”, se încheie mesajul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: