Informatică și Psihologie, cele mai căutate facultăți la UVT, la admiterea din iulie

universitatea de vest

Prima sesiune de admitere la Universitatea de Vest s-a încheiat. A fost cu examen, indiferent de specialitate. Cea mai mare concurență a fost la Informatică, Psihologie și Kinetoterapie.

Cu peste 6.000 de candidați și peste 3.400 de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă, ocupate la ciclul de studii universitare de licență, UVT rămâne una dintre principalele opțiuni ale tinerilor pentru continuarea studiilor.

Admiterea din acest an la UVT a marcat și o premieră în România ultimilor ani: pentru toate programele de studii universitare de licență, concursul de admitere a presupus susținerea și promovarea unei probe de admitere. În aceste condiții, departajarea candidaților s-a făcut printr-o ierarhie a rezultatelor de testare, în urma căreia câteva sute de candidați nu au reușit să obțină condițiile minimale necesare.

Cele mai căutate programe de studii de la UVT în această sesiune de admitere au fost cele de Informatică, Psihologie, Kinetoterapie, Media digitală, Drept, Informatică economică, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Biologie, Limbi moderne aplicate și Design.

A doua sesiune, de la jumătatea lui august

Pentru a sprijini candidații în alegerea corectă a programului de studii, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT a oferit servicii gratuite de consiliere, atât pe parcursul anului școlar, cât și în perioada procesului de admitere. În luna iulie, reprezentanții UVT au fost prezenți timp de 11 zile și în centre de admitere din nouă județe: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Satu Mare și Vâlcea.

De la jumătatea lunii august, platforma de admitere online a UVT va fi deschisă pentru a doua sesiune a procesului de admitere. Toate informațiile sunt disponibile AICI.

„UVT a demonstrat că este nu doar cea mai dinamică universitate din România, ci și cea mai curajoasă, asumându-și riscul de a organiza probe de admitere pentru toate programele de studii pe care le ofertează. Curajul nostru a fost răsplătit, numărul mare de candidați dovedindu-ne că aceștia au preferat să treacă printr-un proces de selecție riguros, pentru a intra la o universitate de prestigiu. Îi așteptăm și în toamnă pe candidați ce se vor orienta spre procesul de admitere de la UVT”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

About Post Author