Începe a doua sesiune de admitere la UVT. Va fi tot cu probe, nu doar pe bază de dosar

uvt

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma de admitere pentru sesiunea a doua, începând din 12 august, de la ora 12. La prima sesiune s-au înscris peste 6.000 de candidați.

Înscrierile pe platforma admitere.uvt.ro sunt deschise până la începutul lunii septembrie, în funcție de calendarul fiecărei facultăți. Procesul de înscriere se va închide, pe rând, între 5 și 13 septembrie.

Admiterea din acest an de la UVT a adus o premieră pentru mediul academic românesc al ultimilor ani. La toate facultățile, concursul de admitere a presupus susținerea și promovarea unei probe de admitere. Cea mai mare concurență, chiar și în aceste condiții, a fost la Informatică și Psihologie.

„După prima sesiune de admitere din luna iulie, când UVT și-a asumat un nou format de organizare, cu probe obligatorii de admitere, avem acum demonstrația faptului că noii candidați apreciază acest sistem echitabil și echilibrat de ierarhizare valorică. Am avut curajul de a le propune candidaților să intre într-un proces concurențial și am evaluat cu o grilă aplicată imparțial rezultatele probelor de admitere, astfel că cei mai buni și-au văzut confirmat talentul, conform preferințelor lor”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Numărul de locuri rămase disponibile pentru fiecare program de studii după prima sesiune de admitere, din iulie, este actualizat AICI.

About Post Author