16 ianuarie 2021

Încă un exclus din USR Timiș. Candidat la CL Cărpiniș, condamnat în Italia, a mințit în privința cazierului

usr

Situație incredibilă la Cărpiniș, unde unul dintre candidații USR la consiliul local avea, timp de cinci ani, interdicție de a deține funcții publice. Alexandru-Florin Pădurariu a fost condamnat în 2018 în Italia, pentru agresiune sexuală și lovire. Bărbatul a fost exclus din partid.

Site-ul on-report.com a publicat, la începutul săptămânii, facsimilul unei adeverințe de la Serviciul Caziere al IPJ Neamț. Potrivit acesteia, Alexandru-Florin Pădurariu figurează „înscris în evidențele noastre cu mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor”.

Bărbatul are o sentință penală emisă de Curtea de Apel din Bologna, Italia, rămasă
definitivă în februarie 2018. Potrivit acesteia, Pădurariu a fost acuzat de „agresiune sexuală – loviri neintenționate cauzatoare de vătămare corporală gravă, mutilare sau infirmitate permanentă”. El a fost condamnat la „5 ani – Pierderea/suspendarea capacității de a deține sau de a fi numit într-o funcție publică, 3 ani – Interzicerea unui anumit drept sau a unei capacități, 3 ani – Închisoare”.

Adeverința i-a fost eliberată lui Pădurariu în 11 august 2020, „pentru a-i servi la angajare”. Cu toate acestea, bărbatul și-a găsit loc pe lista USR / PLUS pentru CL Cărpiniș. El a fost exclus marți seară din partid.

USR Cărpiniș: În cazierul român nu erau probleme

„După ultimele informații apărute la nivel local, am dispus cercetarea situației legate de candidații USR / PLUS din Cărpiniş. Am descoperit că unul dintre candidați, Pădurariu Alexandru – Florin, figurează cu probleme în cazierul judiciar, probleme nedeclarate în momentul adeziunii. În urma acestei descoperiri, Biroul Județean USR Timiș a fost convocat de urgență pentru a dispune excluderea candidatului din partid (…) Filtrele noastre nu sunt perfecte, motiv pentru care considerăm această investigație a presei o oportunitate pentru a dovedi că suntem aliniați principiilor noastre”, a transmis, într-un comunicat, Ioan Coita, președintele USR Cărpiniș-Iecea Mică.

Practic, Pădurariu a mințit fără să clipească în adeziunea la partid și în declarația de proprie răspundere, cum că nu are / a avut dosare penale. „În cazierul român nu erau probleme. De aceea a trecut de filtrele noastre”, mai spun cei de la USR Cărpiniș.

În urmă cu o săptămână, USR / PLUS Timiș a exclus alți șapte membri, printre care candidatul la Primăria Teremia Mare. Ei au semnat în fals declarațiile de înscriere, susținând că nu au făcut parte din alte formațiuni politice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: