17 ianuarie 2021

Elis Pavaje mai ia un milion de euro de la SDM. Pavelele cu motive tradiționale vin tot de la Alba Iulia

elis pavaje

SDM a primit o singură ofertă la licitația pentru „dale și pavele din piatră naturală pentru pavări exterioare, cu montaj inclus”. Vine de la Alba Iulia, de la Elis Pavaje, firma care a furnizat și pavajele controversate de pe trotuarele din centrul Timișoarei. S-au cerut și pavele cu model tradițional.

Societatea de Drumuri Municipale vrea să mai monteze, în următorii doi ani, aproape 13.000 metri pătrați de pavaje. A scos la licitație contractul pentru „dale și pavele din piatră naturală pentru pavări exterioare, cu montaj inclus”. Se căutau, așadar, 10.000 mp de „dale din piatră naturală, dimensiuni 40x40x4 cm și/sau dimensiuni variabile 15/20/30/4cm”, încă 2.500 mp de „dale din piatră naturală, dimensiuni variabile 15/20/30/6 cm” și 300 mp de „pavele din piatră naturală, dimensiuni 5x5x5 cm”.

Cererea conținea și 10 plăci cu grosimea de 4 sau 6 cm, de 20 x 20 cm, patru cu „motiv tradițional «Coloană»”, iar șase, cu „motiv tradițional «Geometric»”. Acestea din urmă, pentru zona din fața Catedralei Mitropolitane, unde terenul e pregătit de peste o lună.

Una și aceeași firmă

Ofertele au putut fi depuse până în 2 octombrie, iar suma maximă pe care vrea s-o plătească SDM este de 5,46 milioane de lei, cu TVA, adică 1,12 milioane de euro. S-a tras linie și s-a constatat că unica firmă interesată este deja cunoscuta Elis Pavaje, din Alba Iulia. Aceasta a adus la Timișoara și pavelele albe și gri cu care au fost refăcute trotuarele din centrul orașului. Tot de la Elis Pavaje au venit și muncitorii care au lucrat efectiv la trotuare.

Acum rămâne să vedem dacă SDM se va grăbi să-și termina „opera” din fața Catedralei Mitropolitane până să fie învestiți noul primar și noul consiliu local. Oricum, nici pentru montarea acestor pavele nu există aviz de la Direcția de Cultură, pe modelul „brevetat” deja în cazul faimoaselor trotuare.

1 thought on “Elis Pavaje mai ia un milion de euro de la SDM. Pavelele cu motive tradiționale vin tot de la Alba Iulia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: