Dosar de abuz în serviciu, la Primăria Timișoara. Polițiștii ridică documente

abuz în serviciu

Se ridică, din nou, documente din Primăria Timișoara. Miercuri dimineață, în instituția de pe CD Loga 1 au ajuns polițiștii de la IPJ Timiș, într-un dosar in rem, deschis pentru abuz în serviciu.

Politiștii de la IPJ Timiș au mers miercuri dimineață la Primăria Timișoara, pentru a ridica mai multe documente. Potrivit surselor noastre, este vorba despre un dosar in rem, deschis pentru abuz în serviciu. Cercetările sunt în fază incipientă. Oamenii legii ar fi descins direct la Serviciul Resurse Umane, unde au cerut diverse documente.

În toamna trecută, primarul Dominic Fritz anunța că a descoperit personal şapte cazuri de fraudare a unor concursuri de angajare. În cinci cazuri, lucrările ar fi fost scrise de un angajat al primăriei, a doua zi după concurs. Pe altă speță, tot legată de angajări, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a solicitat în instanță anularea unui concurs pentru viitorul grădinar-șef. Procesul a primit deja termen.

La începutul lunii aprilie, la Primăria Timișoara a descins și DNA, care a solicitat, de asemenea, documente în legătură cu posibile fapte de corupție, între care abuz în serviciu.