Director nou numit la Agenția de Achiziții Publice. 16.000 lei brut / salariu

achiziții publice

Agenția de Achiziții Publice, din subordinea Primăriei Timișoara, are un nou director. E un fost candidat la PMT, din partea Partidului M10, fondat de Monica Macovei, în prezent membru USR.

CL Timișoara a aprobat, în luna ianuarie, înființarea Unității Centrale de Achiziții, prima de acest fel din țară din subordinea unei primării. Noua agenție se ocupă de achiziții referitoare la tehnologia informației, managementul clădirilor de birou/facilităților, energie, management birou.

PMT estima că funcționarea agenției va costa, în primul an, aproximativ 1,5 milioane de lei. Costurile vor crește la 3 milioane de lei, în anul al patrulea, iar în primii trei ani finanțarea va veni de la bugetul local. Administrator provizoriu a fost numit atunci Sergiu Giurgiu, inginer hidro, specialist în achiziții publice la Aquatim.

În plenul de îndată de vineri dimineață, consilierii locali au votat un nou director pentru UCA. Este vorba despre Adrian Borugă, fost candidat la Primăria Timișoara din partea Partidului M10, fondat de Monica Macovei. Borugă este contabil-șef la Teatrul Maghiar și membru USR, fiind și pe lista partidului pentru CL, prezentată în februarie 2020.

„Vom demara concurs”

„Este un proces normal, vă readuc aminte că am făcut un concurs pentru a ocupa postul de director economic și membru în CA. Tocmai pentru a nu avea prea mulți membri în CA, decizia la înființarea acestei structuri, UCA, a fost ca membrii CA să aibă rol funcțional. Sunt trei membri, unul are rol de președinte, iar ceilalți doi au rol de director economic, poziție care a fost deja ocupată prin concurs, iar respectiv director general, poziție pe care am făcut acum această numire temporară. Cu siguranță vom demara concurs și sperăm să avem înscrieri”, a explicat, în plen, viceprimarul Ruben Lațcău.

Salariul lui Borugă va fi de 16.000 lei, brut, pe lună. Social-democratul Radu Țoancă a propus reducerea indemnizației la 10.000 lei, brut, dar amendamentul a fost respins.

Până acum, UCA a derulat două licitații: una pentru papetărie și alta pentru produse de igienă și curățenie, destinate primăriei și altor 12 instituții din subordinea acesteia. Niciuna dintre proceduri nu are încă un câștigător desemnat.

About Post Author