Dan Diaconu nu mai este președintele PNL Timișoara: Mi se pare un gest de onoare

dan diaconu

Viceprimar de opt ani, Dan Diaconu a decis să renunțe la funcția de președinte al PNL Timișoara, după alegerile de duminică. Liberalii au făcut puțin peste 30%, dar au pierdut primăria și au numai nouă consilieri locali.

Dan Diaconu și-a depus miercuri demisia din funcția de președinte al PNL Timișoara, dar spune că decizia e luată încă de duminică seară.

„Decizia de a demisiona a fost luată imediat după ce am primit rezultatul de la alegerile locale. Mi se pare un gest de onoare pe care trebuie să-l fac. În această perioadă nu am avut cui să adresez această demisie, am înregistrat-o la partid și l-am anunțat pe Alin Nica, în calitate de câștigător al acestor alegeri și în calitate de probabil viitor președinte interimar”, ne-a declarat viceprimarul în funcție.

Diaconu a deschis lista de consilieri a PNL, pentru care au votat puțin peste 30% din cei care s-au prezentat la urne. Asta înseamnă 9 consilieri, față de cei 12 din mandatul care tocmai se încheie. Și primarul Nicolae Robu a pierdut în fața lui Dominic Fritz, care a avut peste 21.000 de voturi în plus. „Rămân membru PNL. În CL voi încerca să pun în valoare experiența administrativă pe care am obținut-o în ultimii opt ani ca viceprimar”, ne-a mai spus Dan Diaconu.