Coșuri de gunoi care anunță singure când sunt pline, la Timișoara

coșuri de gunoi

Coșuri care „anunță” singure când sunt pline. Primăria a primit donație 20 de astfel de recipiente, care au capacitate foarte mare și vor fi amplasate în mai multe zone.

„Big Belly, o soluție smart city, aduce către timișoreni 20 de coșuri inteligente, dotate cu sistem automatizat de compactare și alertare a agenților de salubritate și alimentate cu energie solară, prin panourile fotovoltaice integrate”, a anunțat, vineri, PMT. Practic, când va fi atins gradul de umplere într-unul dintre aceste coșuri de gunoi, operatorul de salubritate va alertat online pe o platformă asociată.

Coșurile sunt primite donație de la Coca-Cola HBC și vor fi amplasate, câte două, după cum urmează: Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Nouă, platou Dâmbovița, Profi Calea Șagului, Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „G. Moisil” și Casa Căsătoriilor.

„Un oraș mai curat, un oraș care reciclează este o țintă pentru orice administrație modernă și mă bucur că, prin acest parteneriat, putem ține, împreună cu cetățenii, Timișoara curată”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Cele 500 de coșuri de gunoi cumpărate în martie încă n-au ajuns

În luna martie, după două licitații ratate și o a treia la care a înjumătățit numărul coșurilor de gunoi pe care voia să le cumpere, dar a dublat suma, Primăria Timisoara a semnat și contractul pentru livrarea acestora. Licitația a fost câștigată de Urbio Palagio SRL, care, potrivit contractului, avea la dispoziție 45 de zile pentru a livra și monta în oraș cele 500 de coșuri.

Acestea ar urma să fie amplasate pe marile bulevarde, în piețele și în stațiile STPT. PMT va plătit pentru coșurile de gunoi 368.900 de lei, cu TVA, adică aproximativ 150 de euro bucata. La Timișoara nu a ajuns încă nici măcar un singur coș, reprezentanții primăriei precizându-ne că acestea ar fi „în vamă”.

About Post Author