Consilii de administrație noi la Muzeul de Artă, Biblioteca Județeană și Centrul de Cultură și Artă

filip petcu

foto: Arhivă, expoziție din Muzeul Național de Artă

Consilierii județeni au votat, în ultimul plen, consiliile de administrație ale unor instituții de cultură. Vorbim despre Muzeul de Artă, Centrul de Cultură și Artă și Biblioteca Județeană. Două din cele trei vor avea, în 2020, bugete mai mari decât anul trecut.

Muzeul de Artă Timișoara are consiliu de administrație nou. A fost necesară schimbarea componenței acestuia, pentru că instituția are, temporar, un nou contabil șef. Astfel, în urma votului dat de consilierii județeani, CA-ul este compus din Victor Neumann, manager, Mihaela Otînjac, contabil-șef, Dana Constantin, profesor universitar, Lucian Blaga, consilier județean PNL, și Bianca-Olivia Belu, șef Servicu Administrarea Partimoniului, Consiliul Județean Timiș.

La Centrul de Cultură și Artă a fost necesară numirea unui nou membru în CA, după decesul omului de radio Gelu Stan. De acum, consiliul de administrație are următoarea componență: Liliana Laichici, manager, Măriuța Baștea, contabil-șef, prof. Marius Cîrnu, Florica Lupuț, consilier județean PSD, și Adela Popa, șef Serviciu Cultură, Învățământ și Sport, CJ Timiș.

Și la Biblioteca Județeană „Sorin Titel” s-a schimbat contabilul șef, astfel că a fost nevoie de actualizarea componenței consiliului de administrație. Din acesta fac parte Tudor Crețu, manager, Andreea-Corina Vidulescu, contabil-șef, conf. univ.dr. Viorel Marineasa, Cristian Dolecek, consilier județean PSD, și Aurel Cioban, consilier superior Compartimentul Monitorizare, Monitorul Oficial și Transparență Decizională, CJ Timiș.

Potrivit propunerii de buget pentru 2020, două din cele trei instituții vor avea mai mulți bani. Muzeul de Artă va avea alocate 4,4 milioane de lei, față de cele 4.1 milioane anul trecut, din care au fost executate efectiv 2,6 milioane. CCAJT va primi, teoretic, 8,7 milioane, față de 7,8 milioane alocate în anul anterior. În cazul Bibliotecii Județene, suma alocată este de 5,9 milioane, față de 6.2 milioane, cât prevedea bugetul pe 2019.

About Post Author