Complexul sportiv din Calea Lipovei poate intra în execuție. Fritz: Trebuie să vedem sursele de finanțare

calea lipovei

Complexul sportiv din Calea Lipovei are contractul semnat și va intra în execuție. Noua administrație consideră și ea o prioritate sportul în cartiere, dar trebuie analizat modul în care pot fi finanțate aceste investiții.

Primăria Timișoara a semnat, săptămâna trecută, contractul pentru execuția lucrărilor la complexul sportiv de pe str. Verde – Silistra, în zona Calea Lipovei. Acesta are o valoare de 24,5 milioane de lei, cu TVA, și un termen de 12 luni, de la data trecută în ordinul de începere a lucrărilor. Se va ocupa de construirea complexului sportiv o asociere formată din Bauerhof Agrobanat SRL și Constructim. Prima societate a încercat și singură să câștige contractul, dar oferta i-a fost respinsă, după ce s-a considerat că nu îndeplinește condițiile impuse.

Vor fi construite un bazin de înot acoperit și unul n aer liber, terenuri de tenis, un teren multifuncțional și alte amenajări interioare și exterioare. Este primul din complexurile sportive de cartier promise de administrația Robu care a ajuns în faza de execuție propriu-zisă. Restul sunt încă în stadii diferite de întocmire a documentației premergătoare licitației.

„Facem aceste complexuri”

Noua administrație spune că sportul de cartier este o ideea care trebuie susținută. Trebuie însă făcută o analiză a surselor de finanțare.

„Facem aceste complexuri, dar trebuie să vedem inclusiv sursele de finanțare. Momentan sunt finanțate din bugetul local. Nu-mi este clar cum a gândit vechea administrație de unde o să vină acești bani. S-a angajat, de exemplu, cu niște investiții uriașe la Pasajul Solventul, fără să fie clar cum se plătesc toate din bugetul local”, explică primarul Dominic Fritz.

Celelalte două complexuri sportive – din Calea Șagului și Calea Buziașului – urmează să aibă proiecte tehnice, pe baza cărora să poată fi lansate licitațiile de execuție. Pentru Calea Șagului, SF-ul arată o valoare a investiției de peste 60 de milioane de lei, cu un termen de construire de 18 luni.