Casa cu Maimuţe: 300 de ani de povești din Fabric, în turneu… online

casa cu maimuțe

Spectacolul „Casa cu Maimuţe”, de Andrei Ursu, în regia lui Alexandru Mihăescu, nu poate pleca în turneu, așa cum ar fi trebuit. El va putea fi văzut însă online, vineri, 13 noiembrie, în intervalul 19 – 00.

Casa cu Maimuțe” este o poveste care spune 300 de ani de istorie a cartierului Fabric. Ea evocă nostalgic şi cu umor o lume care astăzi nu mai există pe străzi, ci doar în amintiri, în fotografii și în măreția tăcută și estompată a clădirilor ce dețin statut de monument istoric. Printre ele, Palatul Ştefania, supranumit şi Casa cu Maimuţe, omniprezent în abordarea regizorală a spectacolului.

Acest spectacol, pus la cale de Asociația Solidart, ar fi trebuit să plece la Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi, într-un turneu co-finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Pandemia a făcut însă imposibile astfel de deplasări. În aceste condiții, „Casa cu Maimuțe” va fi putea văzută doar online. Înregistrarea spectacolului jucat la Teatrul Basca va putea fi vizionată pe canalul Youtube, dar şi pe canalele de comunicare ale partenerilor din proiect: Centrul de Teatru Educaţional Replika Bucureşti, Reactor de Creație şi Experiment Cluj-Napoca, Teatrul din Stejar Iaşi.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Textul este semnat Andrei Ursu, regia, de Alexandru Mihăescu, de partea de multimedia s-a ocupat Kristina Malajmare, iar de cea de consiliere, Mihai Moldovan. Spun povestea Ana Ursu, Robert Copoţ și Costa Tovarnisky.

About Post Author