15 ianuarie 2021

Casa cu Maimuțe: poveste de neuitare pentru Fabric

casa cu maimuțe

Asociaţia Solidart Timişoara anunţă premiera spectacolului de teatru „Casa cu Maimuţe”. Sunt povești care spun istoria de trei secole a cartierului Fabric, zonă în care înseși clădirile devin personaje.

„Casa cu Maimuţe” e un spectacol despre o lume dispărută, una care mai există doar în poze şi în amintirile din ce în ce mai estompate ale unor oameni. „E un spectacol despre oamenii unui cartier care-şi spun poveştile – adevărate sau poate nu, vesele sau poate nu – în speranţa că măcar acestea nu vor fi uitate”, explică Andrei Ursu, autorul textului.

Spectacolul este, de fapt, rezultatul unui proces de cercetare culturală şi explorare artistică a unor poveşti pentru Fabric. Creatorii lui surprind viața din interiorul și proximitatea unor clădiri monument istoric, acţiunea gravitând în jurul Palatului Ştefania, supranumit şi „Casa cu Maimuţe”.

Regia este semnată de Alexandru Mihăescu, iar de partea multimedia s-a ocupat Kristina Malajmare. Spun povești din Fabric Ana Ursu, Robert Copoţ și Costa Tovarnisky. Premiera spectacolului are loc duminică, 11 octombrie, de la ora 19, la Teatrul Basca. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și nu reprezintă în mod necesar poziția AFCN.

1 thought on “Casa cu Maimuțe: poveste de neuitare pentru Fabric

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: