Candidat unic la concursul de director la Muzeul Național de Artă Timișoara

Muzeul Național de Artă Timișoara nu pare prea atractiv. Doar un singur candidat s-a înscris la concursul pentru funcția de manager. Protejat de regulamentul GDPR, acesta va rămâne anonim până la finalizarea procedurii.

muzeul național de artă

Până în 20 iulie au putut fi depuse dosarele celor care erau interesați de funcția de manager de la Muzeul Național de Artă. Concursul organizat de CJ Timiș se va încheia abia în 27 august, după rezolvarea contestațiilor. E însă puțin probabil că va exista vreo contestație, în condițiile în care e un singur candidat! El ar trebui să afle chiar joi, 22 iulie, dacă are dosarul complet și, deci, poate merge mai departe.

Mandatul se va întinde până în 2025. Managerul trebuie să aibă „studii universitare de lungă durată, în domeniile Arte vizuale, specializările Arte plastice, Arte decorative, Design, Conservare și restaurare, Artă murală, Pedagogia artelor plastice și decorative, Ceramică – sticlă – metal, Scenografie și eveniment artistic, Design ambiental, Artă monumentală, Artă sacră, Istoria și teoria artei”, dar și „abilități și experiență managerială – minimum 3 ani”.

Muzeul de Artă Timișoara l-a avut ca director, în perioada 2013 – 2021, pe Victor Neumann. În luna aprilie, activitatea acestuia a fost notată cu 6,04, iar contractul de management a fost încheiat. Victor Neumann se judecă acum în mai multe dosare cu CJ, dar și cu președintele acestuia, Alin Nica. Unele acțiuni nu au primit încă termen în instanță.

Muzeul Național de Artă Timișoara este condus acum, din postura de interimar, de restauratorul Filip Petcu. Foarte posibil, acesta este și unicul candidat la concurs.