Calea ferată spre Serbia devine proiect comun Timiș – Caraș-Severin

calea ferată

Calea ferată spre frontiera cu Serbia va fi inclusă în proiectul comun de infrastructură al județelor Caraș-Severin și Timiș. Parteneriatul a fost actualizat și parafat în plenul de luni al CJ Timiș.

Timișul și Carașul vor colabora și pentru reabilitarea căii ferate Voiteg – Stamora Moravița – frontieră. Municipiile Reșița și Timișoara și consiliile județene Caraș-Severin și Timiș au semnat, la finele anului trecut, un parteneriat care prevede susținere mai multor proiecte comune de infrastructură rutieră și feroviară.

Cele patru administrații s-au angajat inițial să colaboreze pentru reabilitarea căii ferate Reșița Sud – Bocșa – Timișoara. Ulterior, după discuții purtate cu Ministerul Transporturilor, s-a propus cuprinderea, în acest proiect, și a tronsonului de cale ferată Voiteg – Stamora Moravița – frontieră.

„Ne bucură deschiderea de care au dat dovadă reprezentanții Ministerului Transporturilor. Proiectul de reabilitare a căii ferate între Reșița, Timișoara și Stamora Moravița este foarte complex și avem nevoie de angajamentul autorităților de la București. Dincolo de finanțarea acestuia, pe care o vom rezolva cel mai probabil prin fonduri europene, proiectul va presupune și depășirea unui munte de birocrație. Contextul actual, care se concentrează pe accelerarea investițiilor publice, ne dă totuși speranța că nu vom zăbovi foarte mult printre hârtii”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

La finele anului trecut, Primăria Reşiţa a primit avizul de la Ministerul Transporturilor şi CFR Infrastructură, pentru trenul-tramvai pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timișoara Nord, cu legătură la Aeroportul „Traian Vuia”. Prin același parteneriat se dorește construirea unui nou drum, expres, cu trei benzi, între Berzovia, Buziaș, Topolovățul Mare și A. Este vizată, de asemenea, extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă – Buziaș (DJ 592), și modernizarea drumului interjudețean DJ 684, pe traseul DN 68A (Coșava) – Tomești – Luncanii de Sus – limită de județ CS – DN 68 (Voislova).

About Post Author