16 ianuarie 2021

Bunici antikitsch: povești și povețe despre viață. O idee a Asociației Culturale Kratima

kratima

Poate că unii nici nu aflăm cât de bine e să avem bunici decât după ce nu-i mai avem, dar poveștile lor ne însoțesc toată viața. Asociația Culturală Kratima a pus cap la cap un proiect… antikitsch în lumea bunicilor. Mici și mari, putem fi și noi parte din el, chiar și în aceste vremuri stranii.

„Bunici antikitsch” este un proiect care caută, nici mai mult, nici mai puțin, decât „rețete” de viață „antikitsch” în lumea bunicilor. Toate vor fi explicate pe îndelete, pe înțelesul copiilor, într-un miniserial de șase episoade. „Le vom mulțumi apoi, în mod simbolic, bunicilor, oferind alimente și produse de igienă câtorva vârstnici aflați în nevoie și identificați cu ajutorul Arhiepiscopiei Timișoarei. Pentru a susține cât mai mult timp această campanie de ajutorare, bunicuțe și mai puțin bunicuțe voluntare croșetează pătrate multicolore și decorează sacoșe textile, pe care le veți găsi la Două Bufnițe și la Asociația Culturală Kratima”, spune Camelia Mingasson, de la Kratima.

Vremurile, e drept, nu sunt cele mai bune pentru lansarea unui astfel de proiect cu public. Au fost pregătite însă câteva surprize faine pe Facebook.

  • Duminică, 15 noiembrie, ora 12, La Două Bufnițe – Duminica Poveștilor

Doi dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului Merlin, Cuța Gornic și Robert Copot, vor citi pentru cei mici copiilor povestea „Fântâna Domniței”, de Vladimir Colin, și ne vor dezvălui ce poate face o straiță fermecată, atunci când este cusută cu dragoste.

  • Marți, 17 noiembrie, ora 17, Teatrul Merlin
    Lansarea serialului „Păcălici antikitsch”. Gazdă: Robert Șerban
  • Miercuri, 18 noiembrie, ora 11, Fundația Alber/Nord One
    Prima tură de alimente pleacă spre bunicii mai puțin norocoși, identificați de Parohia Ortodoxă Română Timişoara Blaşcovici, a Arhiepiscopiei Timișoarei

Toate vor fi transmise live pe pagina Asociației Culturale Kratima.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: