Bogdan Nanu, despre condamnarea penală: Am greșit din naivitate și poate aroganță

bogdan nanu

A greșit, fiindcă era tânăr și n-avea experiență. Așa explică Bogdan Nanu, directorul Colterm, condamnarea penală pentru „inginerii financiare”. El spune că și-a învățat lecția și acum vrea să ajute compania de termoficare să iasă din gaura neagră în care se află.

Potrivit renasterea.ro, noul director al Colterm, cel care trebuie să salveze societatea de la faliment, a fost condamnat penal, după ce a folosit în interes personal banii unei firme la care era administrator. Se întâmpla acum 20 de ani, când Bogdan Nanu, prezentat drept specialist în insolvență, era la început de carieră. Lipseau din contabilitatea firmei peste 450.000 lei, în 2001. În 2004, Nanu a fost condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendarea condiționată și termen de încercare de doi ani și șase luni.

În urmă cu două săptămâni, Bogdan Nanu era numit director general la Colterm, la două zile după ce anunțase că salvarea societății de termoficare este concordatul preventiv. „Schimbarea are la bază și experiența vastă în domeniul financiar a lui Bogdan Nanu, cu atât mai mult cu cât în perioada următoare vor fi implementate la nivelul companiei de termoficare măsuri de reorganizare”, explica atunci Dominic Fritz. Procedura este rar folosită în România și sunt puțini specialiști în domeniu. Colterm trebuie să caute acum un consultant care se ocupe de concordat.

„Am plătit și am învățat”

Bogdan Nanu nu intenționează să renunțe la funcție și a anunțat chiar că reduce două posturi de director în Colterm. El pune problemele și condamnarea de acum aproape 20 de ani pe seama tinereții.

„Când aveam 24 de ani, am avut prea devreme o funcție de conducere unde am făcut greșeli manageriale, din naivitate, lipsă de experiență și, poate și din aroganță juvenilă. Am plătit și financiar și în fața legii, și am învățat din această experiență. Înțeleg de ce acest episod din trecutul meu stârnește dezamăgire și îmi pare nespus de rău. Deși nu mă definește ca om și ca profesionist, cred că lecția învățată la început de drum m-a ajutat să urmăresc cu mai mare determinare și pasiune activitatea mea profesională de 17 ani, în consultanță și managementul financiar”, a anunțat acesta, pe pagina de Facebook a Colterm.

O reacție oficială din partea PMT nu există încă. Așa cum nu există una nici din partea USR PLUS, pentru că Nanu a fost, până de curând, membru PLUS. El și-a dat demisia din partid. „M-am implicat pentru că am convingerea că pot să ajut Colterm, iar acest lucru o va dovedi doar timpul (îl va – n.r.). Nu fac parte din nici un grup de interese și nu urmăresc altceva decât misiunea care mi-a fost încredințată, aceea de redresare a companiei de termoficare timisorene”, a conchis directorul companiei de termoficare.

About Post Author