Colterm rămâne fără doi directori. Consultant pentru concordat încă nu are

căldură

Cinci directori din șapte. Două funcții de conducere la Colterm urmează să dispară din organigramă. Mai trebuie să se întrunească pentru asta și Consiliul de administrație.

Directorul general al Colterm, Bogdan Nanu, a dispus desființarea a două din cele 7 funcții de directori din companie. Este vorba despre cele de director de distribuție, respectiv director de producție. Acestea erau ocupate de Cristian Hederea și Mihai Golu.

Nanu, numit director general de la finele lunii ianuarie, anunță că a provocat deja „cutremure” în companie. „Am făcut o analiză temeinică a situației managementului Colterm care a permis acumularea unei datorii de 300 de milioane de lei și a închis ochii la contracte la limita legii, care au adus compania în pragul falimentului. Am ajuns la concluzia că trebuie să începem curățenia. Am comunicat deja acest lucru în interior, directorilor vizați și angajaților din conducere, și am provocat niște cutremure. Voi cere Consiliului de Administrație să aprobe restructurarea conducerii”, a declarat acesta.

CA al Colterm va fi convocat de urgență, cu acest punct pe ordinea de zi. În 27 ianuarie, Bogdan Nanu anunța că soluția pentru salvarea Colterm este concordatul preventiv. Acesta ar trebui derulat de un consultant specializat, care va fi selectat prin Sistemul Electronic de Achiziții Public. Procedura nu a fost încă lansată, dar, spun reprezentanții Colterm, documentația a fost trimisă spre aprobare către SEAP. Așa că ar trebui să fie publică în câteva zile.

About Post Author