Bază sportivă de 1,2 milioane de euro, cu nocturnă, plătită de CNI. Trebuie să fie gata într-un an

bază sportivă

Baza sportivă de peste un milion de euro, ridicată de CNI la Timișoara, are constructor. Licitația a durat aproape șapte luni și a fost câștigată de o firmă din Remetea Mare.

Baza sportivă din zona străzilor Costică Rădulescu și Cerna, în apropierea stadionului „Dan Păltinișanu”, are constructor și proiectant. Licitația „la pachet” a fost lansată la finele lunii aprilie de Compania Națională de Investiții. Terenul aparține Primăriei Timișoarea, care l-a pus la dispoziția CNI încă de anul trecut.

Este vorba despre un așa-numit proiect de „bază sportivă de tip 1”. Ea include un terenul de joc va fi standard, de 105 m / 68 m, cu instalație de nocturnă și cu tribune pentru 500 de spectatori. De asemenea, va fi construit și un teren mic, de 20 m /40 m, pentru minifotbal, baschet sau handbal. Baza sportivă va avea și o clădire administrativă, dar și o mică parcare.

Iapă anunță investiția

Suma maximă oferită de CNI era de 6,6 milioane de lei. Au fost două oferte și, în urma analizării acestora, în 17 noiembrie, lucrarea a fost atribuită, pentru suma de 5,9 milioane de lei, cu TVA. „Anul viitor, baza sportivă ar putea fi amenajată și dată spre folosință, dacă lucrările merg conform angajamentului. Proiectarea este prevăzută în contract să dureze 3 luni, iar execuția 9 luni. Lucrarea va fi executată de Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. După ce va fi finalizată, va fi predată Primăriei Municipiului Timișoara, pentru a fi exploatată”, a anunțat, pe Facebook, secretarul de stat Cătălin Iapă.

Lucrarea va fi executată de TPS Engineering & Asociații, o firmă cu sediul în comuna Remetea Mare, înființată în 2019. După ce baza sportivă va fi gata, Primăria Timișoara se va ocupa de întreținerea ei pentru următorii 15 ani. Tot PMT trebuie să plătească și cheltuielile pentru racordurile la utilități.

About Post Author