Aproape 80.000 de euro pentru SDM. Primăria nu a făcut curat pe terenul dat către CNI pentru baza sportivă

Baza sportivă de peste un milion de euro, ridicată de CNI la Timișoara, mai are un hop. Are proiectant și constructor, dar terenul e plin de betoane și moloz. Era treaba primăriei să le ridice, dar n-a făcut-o, iar constructorul a oprit lucrările. Consilierii locali trebuie să fie de acord ca SDM să îndrepte situația. Și să fie și plătită pentru asta.

bază sportivă

Baza sportivă din zona străzilor Costică Rădulescu și Cerna, în apropierea stadionului „Dan Păltinișanu”, are constructor și proiectant din toamna anului trecut. Lucrarea a fost atribuită, pentru suma de 5,9 milioane de lei, cu TVA. Proiectarea este prevăzută în contract să dureze 3 luni, iar execuția, 9 luni. Licitația a fost câștigată de TPS Engineering & Asociații, o firmă cu sediul în comuna Remetea Mare, înființată în 2019. Ea s-a asociat cu Concrete & Design Solution SRL și Constructim SA.

Terenul a fost predat către CNI în 2019. Este vorba despre o parcelă de 14.000 mp, situată pe str. Costică Rădulescu nr. 6. Conform solicitărilor CNI, PMT trebuie să asigure „viabilizarea amplasamentului conform documentelor urbanistice, cu respectarea reglementarilor în vigoare, finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilitați și să asigure suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului”.

Curățenia era obligația primăriei

La câteva săptămâni de la câștigarea licitației, constructorul a făcut o adresă către PMT, menționând obligațiile acesteia, potrivit cărora „în caz de declivitate mai mare de 1% longitudinal și 2% transversal a terenului pe care se va amplasa clădirea, vor fi luate măsuri de amenajare a terenului cu ziduri de sprijin din beton armat, taluzuri de pământ și trepte pentru racordul circulațiilor în incintă”. Aceste lucrări „nu intră în sarcina constructorului bazei”, astfel că administrația locală este obligată să le facă. Lucrările au fost sistate din 23 ianuarie, „până la rezolvarea situației”.

În aceste condiții, Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse – II Vest a întocmit un referat prin care s-a propus „luarea măsurilor de către Direcția Generală D.P.P.R.U. de eliberare și conformare a terenului (…) acoperit în proporție de 100% de blocuri de betoane și depozite de moloz cu înălțimi variabile de +/- 0.00 m…+ 2.00 m față de cota străzilor adiacente, conform studiului geotehnic nr. 4116/ 2020 întocmit de S.C. Prodao-Ing SRL”.

Vă reamintim, terenul a fost predat către CNI în 2019, prin HCL. Primăria nu a avut timp peste un an să-l curețe.

Intră în scenă SDM

Direcția condusă de Culiță Chiș propune, așadar, ca de aducerea la cotă a terenului să se ocupe SDM, societate cu care primăria are contract pentru „activitatea de reparații și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor, podurilor, pasajelor, pasarelelor, precum şi a infrastructurii intrainstituţionale a municipalităţii”.

„Lucrările necesare pentru aducerea terenului la starea necesare realizării obiectivului de investiţii finanţat de CNI generează costuri în valoare de 381.473,50 lei, cu TVA”, scrie în proiectul de HCL pe care îl vor avea de votat consilierii, cel mai probabil în viitorul plen.

Baza sportivă care va fi construită în nouă luni include un teren de joc standard, de 105 m / 68 m, cu instalație de nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. De asemenea, va fi construit și un teren mic, de 20 m /40 m, pentru minifotbal, baschet sau handbal. Baza sportivă va avea și o clădire administrativă, dar și o mică parcare. După ce baza sportivă va fi gata, Primăria Timișoara o va întreține în următorii 15 ani.

About Post Author