Acasă în Banat pregătește un nou sezon în Țara Morilor de Apă

Acasă în Banat

Acasă în Banat revine, și în 2021, în Țara Morilor de Apă. Foarte posibil, voluntarii vor ajunge, în acest an, în zona Armeniș, unde au fost făcute deja primele vizite în teren. Anul trecut au fost făcute intervenții la 12 mori de apă.

Proiectul „Salvăm Morile de Apă” a pus în funcțiune, anul trecut, 12 mori de apă. S-a întâmplat la Gârnic, Șopotu Nou și Pârvova, unde fost amenajate și trei trasee turistice. Au fost, în total, aproximativ 4.000 de ore de muncă, pe parcursul a 10 zile. Au lucrat aici 160 de voluntari veniți din toată țara.

Aventura continuă și în 2021. „Am avut prima vizită pe teren din acest an, pentru a evalua câteva mori de apa candidate pentru a fi renovate în 2021. La Feneș, în comuna Armeniș, ne-au întâmpinat Simion Paica și viceprimarul Ioan Popescu. Am discutat despre posibilitățile de a interveni la cele patru mori din sat. Tot pe raza comunei Armeniș am vizitat două mori din Sat Bătrân. Una în stare avansată de degradare și o a doua, foarte veche, care se încăpățânează să reziste trecerii timpului (…) La final, ne-am intalnit cu Florin Samulescu din satul Var, proprietar al Morii lui Franț, o moară cu roată verticală, care nu mai funcționează de mai mulți ani, din lipsă de apă”, transmit cei de la Acasă în Banat.

Urmează alte câteva vizite în teren și apoi va fi stabilit un plan, astfel încât, la primăvară, voluntarii să se apuce de treabă.

About Post Author