1,8 milioane de euro, pentru iluminat modern pe 24 de străzi. Primăria face licitație

iluminat

Primăria vrea să schimbe peste 2.000 de corpuri de iluminat din oraș, pe mai multe străzi. Totul ar trebui să dureze jumătate de an, dar trebuie întâi să găsească și firmă care să facă, la pachet, proiectul și execuția. SF-ul e aprobat de doi ani în consiliul local.

Iluminatul public chior din Timișoara nu mai e o noutate. La fel cum nu mai e noutate nici bezna care, periodic, se instalează pe diverse artere. Problema e cunoscută și, la un moment dat, în ultimul mandat al lui Nicolae Robu, a durat multe săptămâni până când, pe anumite străzi, s-au aprins iar becurile.

Primăria a decis, în sfârșit, să modernizeze și să reabiliteze sistemul de iluminat public din oraș. Este aprobat în CL, din iunie 2020, SF-ul pentru această investiție donat de Alba Proiect Consulting SRL. Acum, municipalitatea scoate la licitație contractul care vizează „elaborarea documentației tehnico-economice faza PT+CS+DE, întocmirea documentației pentru autorizația de construire, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului, execuția lucraăilor de modernizare și reabilitare a iluminatului public, precum și întocmirea auditului energetic și raportul de masurări luminotehnice”.

Ofertele sunt așteptate până în 4 august, iar suma maximă oferită este de 9,07 milioane de lei, cu TVA.

23 străzi și o piață

Vor fi incluse în acest contract următoarele străzi: Alexandru Ioan Cuza, Aleea FC Ripensia, Arieș, Cluj, Iuliu Maniu, 3 August 1919, Republicii, Revoluției 1989, 16 Decembrie 1929, Constantin Brâncoveanu, Dr. Iosif Bulbuca, General Ion Dragalina, Circumvalațiunii, Drubeta, Eroilor de la Tisa, Gh. Dima, Gh. Doja, Pestalozzi, Mihai Viteazu, Mihail Kogălniceanu, Oituz, Piața Consiliul Europei, Tudor Vladimirescu și Victor Babeș.

„Pe străzile anterior menționate se vor înlocui 2.248 aparate de iluminat cu aparate de iluminat cu tehnologie LED și se va implementa un sistem inteligent de telegestiune. Prin aceste activități se urmărește creșterea eficienței energetice, scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public aferentă zonei din proiect: de la 376,88 Kwh la 115,28Kwh și scăderea anuală a gazelor cu efect de seră de la 118,53 tone echivalent CO2 la 35,55 tone echivalent CO2”, scrie în anunțul de licitație.

Timișoara are, potrivit nomenclatorului stradal oficial, 1.329 străzi.

About Post Author