Ziua Timișoarei costă 93.000 de euro. În Parcul Rozelor, cu Phoenix, Kusturica, Brenciu și nu numai

ziua timișoarei

Dacă nu e Virgil Ianțu, e Horia Brenciu. Casa de Cultură nu a anunțat încă oficial programul celor trei zile de Ziua Timișoarei, dar a postat totuși un afiș violet pe Facebook. Totul costă, dacă se respectă agenda culturală votată de CL, peste 93.000 de euro. Spectacolele vor avea loc exclusiv în Parcul Rozelor.

În „dulcele stil clasic” din care începe să-și facă o marcă înregistrată, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara crede mai cu seamă în comunicarea pe Facebook. Mai exact, în comunicarea prin afișe! Așa a apărut și programul celor trei zile pe durata cărora se va întinde celebrarea Zilei Timișoarei: pe un afiș violet. Evenimentul pare să aibă și motto, mai exact, câteva versuri din „Sufletul metalic al orașului”, poezie semnată Nichita Stănescu.

Dincolo de lirică și culoare, dacă nu sunteți plecați în vacanță, îi veți putea asculta / vedea la Timișoara pe JazzyBit și Horia Brenciu – în 1 august, Rezident Ex reloaded și Phoenix & Friends – în 2 august și Ansamblul Timișul și Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra – în 3 august.

Concertele vor avea loc exclusiv în Parcul Rozelor, la Teatrul de Vară. În acest an nu va exista scenă în niciuna dintre piețele centrale ale Timișoarei, iar asta este o premieră pentru ultimul deceniu.

Bugetul e votat în mai

Casa de Cultură a aprobat și prezența a 20 de comercianți, ale căror standuri vor fi amplasate, probabil, pe strada Alexandru Borza. Ei vor vinde pleșkaviță, mititei, frigărui, grătare, clătite, langoși, gogoși, burgeri, vată de zahăr, porumb fiert, popcorn, zacuscă, dulceață, murături sau plăcinte.

În luna mai, când a fost votată agenda Casei de Cultură, Ziua Timișoarei avea alocat un buget de 460.000 lei. Evenimentul era descris astfel: „spectacole realizate cu participarea Ansamblului Timișul și în parteneriat cu instituțiile de cultură din oraș; Phoenix 60; Timișoreni acasă – Virgil Ianțu, concert, apariții inedite alături de parteneri; Flori pentru Timișoara (De la Muhle, la orașul florilor); Alte activități destinate Zilei Timișoarei”.

Camelia Mingasson admitea, la acea vreme, că nu știe cât este onorariul trupei Phoenix, pentru că nu semnase încă un contract. Aparent, în cazul lui Virgil Ianțu nici măcar nu s-a ajuns în acea fază, fiind preferat, în cele din urmă, Horia Brenciu.

About Post Author