Kalush Orchestra și Țăndărică, la Ziua Timișoarei. Concertul Kusturica nu mai e / PROGRAM

ziua timișoarei

S-a decis, în sfârșit, și Casa de Cultură să anunțe programul de Ziua Timișoarei. A dispărut Emir Kusturica, deși apărea pe un „vizual” dispărut între timp, și au apărut Ovidiu Lipan și Kalush Orchestra, din Ucraina. Kusturica vine în noiembrie, așa cum e anunțat de mai mult timp pe site-ul trupei sale.

Casa de Cultură, condusă de Camelia Mingasson, continuă comunicarea haotică a proiectelor pe care le derulează. Zilele trecute, pe Facebook, apărea un „vizual” cu Emir Kusturica, care însă a făcut pași foarte repede. La o zi după ce primăria a anunțat ce străzi închide pentru evenimentul care se derulează în perioada 1 – 3 august, a decis și Casa de Cultură că e momentul să facă public programul artistic.

Fără Kusturica! „Așa cum am anunțat anterior pe pagina noastră de Facebook, programul zilei de 3 August ar fi trebuit să se încheie cu un concert Kusturica & The No Smoking Orchestra, care a fost amânat, de comun acord cu artistul”, transmite Casa de Cultură. Pentru curioși, concertul din 3 august de la Timișoara nu a fost anunțat nicio clipă pe pagina oficială a trupei. Vă spunem însă de pe acum că regizorul și trupa lui vor veni la Timișoara în 6 noiembrie.

Kalush Orchestra și Țăndărică, în loc de Kusturica

Nu mai e Kusturica, dar este Kalush Orchestra din Ucraina, câștigătorii de la Eurovision, în ideea că artiștii chiar știu că vin la Timișoara… Vor urca pe scena din Parcul Rozelor și Horia Brenciu & HB Orchestra, Ovidiu Lipan Țăndărică & Fanfara din 10 Prăjini și Balcano, Phoenix și prietenii: Rezident Ex și Filarmonica Banatul, Jazzy Bit și Allover, dar și Ansamblul Timișul.

Pe Facebook scrie și că „în deschiderea legendarilor Phoenix va urca pe scenă o trupă pe care aceștia o sprijină și încurajează”. Este vorba despre Raven’s Heart, care însă nu este amintită în programul oficial trimis de Casa de Cultură. Face parte dintre „prietenii Phoenix” și probabil e de ajuns.

Program, Ziua Timișoarei

1 august

ora 20 – Parcul Rozelor
Concert JazzyBIT, cărora li se alătură mai tinerii Allover. Încheiem seara cu un concert exploziv marca Horia Brenciu & HB Orchestra

2 august

ora 19,30 – Parcul Rozelor
Phoenix
O seară de sărbătoare, cu prieteni și membri Phoenix din ultimii 60 de ani, cu o „introducere” a trupei
Invitat special: orchestra Filarmonicii Banatul

3 august

ora 20 – Parcul Rozelor
Ansamblul Timișul & Traian Jurchela, Pera Todorovici, Doriana Talpeș, Bela Todor, Renate Binkitsch
Ovidiu Lipan Țăndărică & Fanfara din 10 Prăjini & Balcano
Kalush Orchestra

Timișorenii sunt invitați, de asemenea, la o călătorie în imagini, prin expoziții montate în diverse locuri din oraș. Cum ar fi, de exemplu, pe poduri: Podul Michelangelo – expoziție Claudia Tănăsescu, Podul Mihai Viteazul (Prințul Turcesc) – expoziție Alin Zelenco, Podul Badea Cârțan – expoziție Daliana Iacobescu, Podul Maria – expoziție Costantin Duma, Podul Ștefan cel Mare – expoziție Cătălin Anghel

O altă expoziție de fotografie, cuprinzând imagini reprezentative ale principalelor instituții culturale din Timișoara, poate fi văzută în Piața Libertății, în perioada 1 august – 15 septembrie. În Galeria Rotonda, a Casei de Cultură, va putea fi văzută o expoziție colectivă a membrilor Asociației „Romul Ladea”.

Și, dacă vă întrebați cât costă, cu tot cu bâlbele de comunicare, Ziua Timișoarei va scoate de la bugetul local 460.000 lei.

About Post Author