Ziua Art Nouveau, în Timiș. Patru tururi cu poveste, la care vă puteți înscrie deja

Ziua Internațională Art Nouveau va fi sărbătorită, anul acesta, în Timișoara, Lugoj și Jimbolia. Sunt patru tururi speciale, organizate în 10 iunie. Puteți deja să vă înscrieți.

art nouveau

Ziua Internațională Art Nouveau vrea să încurajeze turismul cultural, pornind de la patrimoniul Art Nouveau al județului, dar și să atragă atenția publicului asupra importanței protejării și conservării acestuia. Tururile de oraș și tururile de expoziție vor fi conduse de specialiști pasionați de la Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj și Casa de Cultură a Orașului Jimbolia.

Tot în 10 iunie, de la ora 18, la Centrul Multifuncțional Bastion – Timiș INFO, administrat de Consiliul Județean Timiș, va fi vernisata o expoziție de ilustrații create de artiștii implicați în proiectul Heritage of Timișoara, derulat de Asociația Prin Banat. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, în perioada 10 – 16 iunie.

Muzeul Național al Banatului va organiza în aceeași zi tururi ghidate în expoziția „Patrimonium 2020”, în Bastionul Theresia. Cu ocazia tururilor, va fi expusă în mod excepțional lampa de birou cu melc, în stil Art Nouveau, din coelctia Muzeului Național al Banatului.

Participarea la tururi este gratuită, în limita locurilor disponibile. Perioada de înscriere este 3 – 7 iunie, în baza completării formularelor online și a e-mail-ului de confirmare primit de la organizatori, în maximum 24 ore de la momentul înscrierii. Verificați inclusiv secțiunea Spam a e-mail-ului!

Tururi organizate în data de 10 iunie:

Timișoara (ora 16,30)
Lugoj (ora 10)
Jimbolia (ora 18)
Muzeul Național al Banatului (orele 11 / 13)

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș, Asociația Prin Banat, Muzeul Național al Banatului, Municipiul Lugoj, Primăria Orașului Jimbolia, Tria Oneira și Rovinhud.