Zilele Poeziei la Cărturești, cu lectură la înălțime / PROGRAM

Zilele Poeziei

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, care e celebrată în 21 martie, librăriile Cărturești vă așteaptă la mai multe evenimente care sărbătoresc poezia, oferindu-i timp, atenție și spațiu de expunere. La Timișoara, unul dintre ele are loc la înălțime, la propriu, în Pepiniera din Piața Victoriei.

Zilele Poeziei la Cărturești sunt la a treia ediție și se desfășoară în perioada 16 – 21 martie în câteva librării din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Chișinău. Ele se adresează atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea.

„Programul este gândit și conceput în spiritul celebrării noutății și diversității vocilor poetice, a puterii poeziei și a lumilor pe care ea le creează. În tumultul lumii, poezia e un fel de a vorbi despre experiențe comune. Vie și necesară, cum spunea Alexandru Mușina, poezia este mijloc esențial de supraviețuire și rezistență în fața adversităților”, transmit organizatorii.

La Timișoara, programul începe vineri, 17 martie, cu o lansare a volumului „Învederatul”, semnat de Robert Șerban și prezentat de Marcel Tolcea. În 21 martie, iubitorii de poezie vor putea cumpăra cafea în schimbul scrierii unei poezii, din cafeneaua Coffeerize Botanic. În perioada 14 – 27 martie, mai multe titluri de poezie în limbile română și engleză vor putea fi cumpărate o reducere de 20%.

Program Zilele Poeziei

Vineri, 17 martie, ora 18
Cărturești Piața Victoriei
Lansarea volumului de poezie „Învederatul”, de Robert Șerban; alături de autor va fi scriitorul și jurnalistul Marcel Tolcea.

Duminică, 19 martie, ora 20
Pepiniera
Poezie la înălțime cu Cenaclub. Invitați: Florentin Popa, Daniela Rațiu, Alex Higyed, Alina Dumitrescu, Raoul Andreas Horn și Anastasia Coste.

Marți, 21 martie, ora 19
Cărturești Piața Victoriei
Comuna 30 – Poetry reading. Invitați: Alex Higyed, Alina Dumitrescu, Ioana Lavinia, Mădălina Aldescu, Nelu Antocian, Ioana Cătălina Obreja, Alexandru Bibu.

About Post Author