Z-E-C-E. Robu anunță copaci, parcuri, pădure și lac! Între timp, în oraș se dă cu drujba

copaci

Nu realizați cât de verde este Timișoara, deși în ultimele săptămâni s-au tăiat, din nou, o mulțime de copaci, pentru lărgirea carosabilului? Aveți un pic de răbdare! Primarul Nicolae Robu promite, pe Facebook, „o nouă pădure, cu lac și o colină”, care va realizată din 2020.

Facebook-ul e plin de fotografii realizate, în ultimele săptămâni, de timișorenii care reclamă tăierea intensivă a unor copaci. Totul, pentru a face posibilă lărgirea unora dintre arterele centrale ale orașului. Reprezentanții PMT spun că vor planta alți arbori în loc și vor crea alveole pe trotuare, special în acest scop. Aflat în concediu, primarul Nicolae Robu plusează și anunță nici mai mult, nici mai puțin decât o nouă campanie, denumită „Timișoara verde”.

Parcuri, pe „cvasitotalitatea” terenurilor PMT

„Am reabilitat și modernizat până acum patru mari parcuri ale orașului nostru: Parcul Justiției, Parcul Alpinet, Parcul Central și Parcul Pădurice, precum și o serie de părculețe cu locuri de joacă în diverse cartiere. Vom continua să reabilităm și să modernizăm tot ceea ce am moștenit. La rând, sunt Parcul Civic, Parcul Copiilor, Parcul Botanic și Parcul Piața Crucii. Dar, noi avem datoria să creștem suprafața verde a orașului, să creăm noi parcuri, respectiv complexuri de agrement, cu facilități pt diverse sporturi. Acest lucru se va întâmpla sub deviza Timișoara Verde, asociată unui program al administrației publice locale ce vizează amenajarea de parcuri pe cvasitotalitatea terenurilor municipalității, dar și pe terenuri ce vor face obiectul unor exproprieri.”, scrie edilul.

Robu trece în revistă și zece obiective concrete, despre care spune că sunt „la iminența implementării”. Este vorba despre:

  • Complex Cartier Calea Lipovei (cu extindere spațiu verde prin expropriere)
  • Complex Cartier Calea Buziașului
  • Complex Cartier Calea Șagului
  • Parc Strada Lacului
  • Parc Strada Kiriac (cu extindere spațiu verde prin expropriere)
  • Parcul Civic
  • Parcul Copiilor
  • Parcul Piața Crucii
  • Parcul Botanic
  • Parcul de Skating

Primele trei sunt, de fapt, mult discutatele complexuri sportive de cartier. Primele două au proiecte, dar nu și executant, iar al treilea e în faza studiului de fezabilitate recent terminat. Parcul de pe strada Lacului n-a trecut nici el de faza de planșetă, iar pe strada Kiriac încă nu s-a făcut exproprierea, dar există în derulare o licitațoe pentru SF. Parcul Civic ar fi trebuit să intre în șantier anul acesta, dar acest lucru nu se va întâmpla, pentru că licitația începută în ianuarie încă nu are câștigător, deși sunt trei oferte. Parcul Copiilor este la a șasea (!! – n.r.) licitație anulată pentru proiectare, deoarece nici de această dată nu a existat niciun ofertant. Parcul din Piața Crucii este și el la a doua licitație, aflată în derulare. Reabilitarea Parcului Botanic e promisă de câțiva ani, dar nu s-a făcut nimic concret. Parcul de Skating ar fi trebuit să fie și el gata demult, însă… nu e.

O să avem și pădure! Din 2020

„Evident, vom continua plantarea de copaci și pe aliniamente, pe străzile orașului, peste tot unde există posibilități. Nu vorbe, fapte! Împreună, vom face Timișoara mai tare ca oricând. Dacă apreciați și susțineți cele de mai sus, dați Like. Indiferent de opinie, diseminați, dând Share”, notează edilul-șef.

Nicolae Robu și-a anunțat intenția de a candidat, în 2020, pentru al treilea mandat. Vreți să știți unul dintre marile proiecte care vor începe atunci? Iată-l: „Un nou mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină sunt deja prevăzute în noul plan urbanistic general și va fi realizat / realizată începând din 2020”!