Vremea se răcește brusc. Sunt așteptate ninsori, chiar și în vest

frig

Vara prelungită se termină brusc. ANM a emis o informare meteo care va fi valabilă în toată țara, până vineri, 1 noiembrie. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă a anului.

Informarea meteo este valabilă în perioada 29 octombrie, ora 14 – 1 noiembrie, ora 10. Vremea va fi deosebit de rece și sunt așteptate ninsori la munte, respectiv precipitații mixte, mai ales în zonele deluroase

Temperaturile scad brusc, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.

În dimineața zilei de vineri, 1 noiembrie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, mai ales în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

În vestul țării, vremea se va răci treptat, devenind rece pentru această perioadă. La începutul intervalului se vor semnala ploi slabe, iar la munte precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificări în partea de sud a Banatului.

About Post Author