Vreme rea în următoarele zile. Va fi cod roșu în Caraș-Severin și Hunedoara

vânt

foto: Arhivă

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea pentru zilele următoare. Timișul intră pe cod galben de vânt și vor cădea și ploi.

Codul galben este valabil în perioada marți, 17 ianuarie, ora 11 – joi, 19 ianuarie, ora 18. El acoperă inclusiv județul Timiș. La munte, în Banat și Crișana, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25 – 40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1.500 m, mixte.

Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20 – 25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

O parte din județele Caraș-Severin și Hunedoara intră pe cod roșu în intervalul marți, 17 ianuarie, ora 22 – joi, 18 ianuarie, ora 14. La altitudini de peste 1.800 m va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120 – 140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

About Post Author