Vitezomani și băuți. Încă un weekend cu zeci de permise suspendate

drogați

foto: Arhivă

Peste 500 de amenzi au dat, numai într-o singură zi, polițiștii de la Serviciului Rutier Timiș. Ei au organizat sâmbătă o razie pe principalele artere din județ.

Au fost legitimate, cu această ocazie, 1.450 de persoane, fiind controlate 1.200 de autovehicule. Polițiștii au făcut, de asemenea, 300 de testări cu aparatul etilotest și 15 testări cu aparatul Drugtest. În urma verificărilor au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 134.297 de lei. Dintre acestea, 503 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere și 20 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 44 de permise de conducere. Cele mai multe, 17, au fost ale unor șoferi care au călcat prea tare pedala de aceelerație. Alți 10 au fost prinși băuți la volan.

„Au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și constatate 13 infracțiuni la regimul rutier, respectiv: 3 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; 5 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive; 3 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere; 2 infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a mai transmis IPJ Timiș.

Vestea bună este că, sâmbătă, în Timiș nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav.

About Post Author