Vine frigul. La Timișoara ar putea cădea prima ninsoare

ninsoare

Temperaturile scad accentuat în următoarele zile, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit. Sâmbătă seară intră în vigoare o informare meteo care va expira marți dimineață.

Informarea meteo vizează precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, și afectează mai ales sudul Banatului. Și în restul regiunii vor cădea însă precipitații. Informarea e valabilă în intervalul 9 ianuarie, ora 23 – 12 ianuarie, ora 6.

Meteorologii spun că în vestul țării vor fi precipitații mixte pe arii relativ extinse. În sudul Banatului, acestea vor acumula local 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Din noaptea de sâmbătă/duminică, ele vor fi predominant sub formă de ninsoare, astfel că se va depune strat de zăpadă consistent. Din dimineața zilei de luni, vântul se va intensifica treptat la munte, unde la altitudini de peste 1.700 m se vor depăși la rafală 60-70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare. Din a doua parte a acesteia, vremea va deveni mai rece decât în mod normal.