Viitorul terminal de plecări externe de la AIT are constructor. Trebuie să fie gata în decembrie 2023

terminal

O asociere de firme din București va construi viitorul terminal de plecări externe de la Aeroportul Internațional Timișoara. Licitația a pornit în toamna anului trecut și inițial au fost șase oferte.

Licitația pentru proiectarea și construcția viitorului terminal de plecări externe al Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat după mai bine de jumătate de an. Au fost șase oferte, de la SC Bog’Art – UTI Construction Facility Management, Concelex – Metroul – Concelex Engineering – Concrete & Design Solutions, Construcții Erbașu – Popp & Asociații – Profesional Tech Construct Design, Eldiclau Prest – Habau, Kesz Construcții România – Dico și Țigănaș Birou de Proiectare – Aedificium Projekt Entwicklung – IMSAT Service Cluj, Strabag. În faza finală a procedurii au fost selectate trei – Concelex – Metroul – Concelex Engineering – Concrete & Design Solutions, Construcții Erbașu – Popp & Asociații – Profesional Tech Construct Design și Strabag.

Oferta cea mai bună a fost considerată cea venită de la asocierea condusă de Concelex. Valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor de construire, așa cum a fost publicată în SEAP, era de aproape 106 milioane de lei, cu TVA. Reprezentanții AIT nu au precizat suma cu care s-a angajat câștigătorul desemnat că va duce lucrarea la bun sfârșit.

Mai urmează o licitație, pentru dotări

Termenul de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023. Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in și șase porți de scanare automată a documentelor. Valoarea totală a viitorului terminal de plecări externe este de peste 187 milioane de lei, cu TVA. Din această sumă, 93,60 milioane sunt fonduri nerambursabile, prin programul POIM 2014-2020. Bugetul de stat oferă 16,5 milioane de lei, iar aeroportul timișorean pune restul, adică peste 74 de milioane de lei.

Dotările vor fi achiziționate pe un contract separat. AIT are în desfășurare și procedura pentru achiziționarea serviciilor de dirigenție de santier. Valoarea estimată a contractului este de 600.000 lei, fără TVA. Sunt interesate patru firme.

FOTO. Terminalul Sosiri Externe de la Aeroportul Timișoara e deschis oficial. A costat 6 milioane de euro

About Post Author