Vidul tăcerii. Belu-Simion Făinaru expune la Muzeul Național de Artă

belu-simion făinaru

Muzeul Național de Artă Timișoara găzduiește, din această săptămână, o expoziție semnată Belu-Simion Făinaru. Aceasta este curatoriată de Ileana Pintilie și realizată cu sprijinul Galeriei Plan B din Cluj și Berlin și va putea fi văzută până la finele lunii ianuarie 2023.

Expoziția „The Void of Silence / Vidul tăcerii”, a lui Belu-Simion Făinaru, va fi vernisată joi, 17 noiembrie, la ora 18. Artistul contextualizează opera sa în Palatul Baroc prin instalații ce îmbină elemente de artă decorativă din patrimoniul muzeului, obiecte, lucrări și filme realizate pe teme recurente, multe inspirate din opera poetică a lui Paul Celan: absența, vidul, nimicul, „roza nimănui”, timpul, oaspetele necunoscut.

Ultima expoziție Belu-Simion Făinaru la Timișoara a avut loc în anul 2000, ocazie cu care patrimoniul Muzeului Național de Artă a fost îmbogățit cu o lucrare din colecția artistului.

Expoziția este curatoriată de Ileana Pintilie și realizată cu sprijinul Galeriei Plan B din Cluj și Berlin. Ea va fi deschisă până în 29 ianuarie 2023 și va deschide seria „marilor întâlniri” cu artiști români de talie internațională, în contextul unor expoziții dedicate lui Paul Neagu, Victor Brauner și Constantin Brâncuși, care fac parte din Traseul Encounters al Bidbook-ului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

About Post Author