Viceprimarul Lațcău și secretarul PMT au Covid. Fritz e negativ

ruben lațcău

Viceprimarul Ruben Lațcău și secretarul general interimar Caius Șuli au fost testați pozitiv cu coronavirus. Primarul Dominic Fritz a fost negativ la primul test, dar va lucra de acasă în următoarele zile.

Caius Șuli este acasă deja de la începutul săptămânii, în timp ce viceprimarul Ruben Lațcău a participat și miercuri la ședința festivă a CL. Potrivit celor din PMT, secretarul are simptome ușoare, iar viceprimarul este asimptomatic.

„Nu este sigur, deocamdată, dacă între cele două cazuri există o legătură, în condițiile în care regulile de siguranță au fost respectate. Cei doi au purtat mască și au păstrat distanța socială. Primarul Dominic Fritz a primit un rezultat negativ, la un test realizat miercuri seară, dar a decis să lucreze de acasă în următoarele zile, ca măsură de precauție. El va repeta testul la sfârșitul săptămânii”, transmit reprezentanții PMT.

Miercuri seară, în clădirea de pe CD Loga 1 s-a făcut dezinfecție pe palierul pe care se află birourile viceprimarului, secretarului și al primarului, iar tot personalul angajat pe palierul respectiv va fi testat preventiv. De altfel, Primăria Timișoara va urma, de acum, modelul funcțional deja la CJ Timiș, unde se fac testări periodice de mai mult timp. „Sunt peste 600 de angajați în Primăria Timișoara, am mai avut tot timpul cazuri de Covid. Nu pot să vorbesc despre indivizi, dar DSP face anchete epidemiologice. Cei care trebuie vor fi carantinați. Noi avem și un protocol cu spitalul municipal și o să testăm într-un mod regulat, preventiv, mai mulți angajați, mai ales cei care au contact cu cetățeni. Până acum nu am făcut astfel de testări, acum am încheiat protocolul”, ne-a declarat primarul Dominic Fritz.

În urmă cu două luni, imediat după alegerile locale, Fritz s-a mai testat o dată de Covid. Atunci, rezultatul a fost negativ, atât la primul, cât și la al doilea test.