Vânt de coduri galben și portocaliu în vest. La munte va ninge

vremea

sursa foto: Unsplash / Khamkéo Vilaysing

Vremea se răcește din nou, după câteva zile în care a dat semne de primăvară. În vestul României se anunță vânt foarte puternic și pot apărea și ninsori slabe.

Codul galben va fi valabil în intervalul 24 ianuarie, ora 22 – 25 ianuarie, ora 10. El vizează intensificări de vânt în Timiș, Caraș-Severin (sub 1.800m ) și zona montană din Arad, Bihor și Hunedoara (sub 1.800 m). Se vor semnala ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a județelor Caraș-Severin și Hunedoara.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80-90 km/h și va fi viscol. Temporar va ninge la munte. La altitudini de peste 1.800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15-20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent. În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55-65 de km/h și, izolat, 70 km/h.

Noaptea, în vestul țării va ploua pe arii extinse, iar spre dimineață, ploile se vor transforma local în lapoviță și ninsoare.

Până luni seară nu scăpăm de vânt

În zonele situate la peste 1.800 m din Caraș-Severin și Hunedoara, în același interval, va fi cod portocaliu. Vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100-120 km/h. Va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Luni dimineață intră în vigoare o informare meteorologică, care va fi valabilă până la ora 22. Vor fi intensificări temporare de vânt în vestul țării, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 m, rafalele vor depăși 80-100 km/h. Temporar va ninge, local în zona de munte și pe arii restrânse în rest.

About Post Author