UVT preia o bază sportivă în paragină de pe malul Begăi. Trebuie să fie de acord și consilierii locali

bază sportivă

sursa foto: Arhivă

Una dintre fostele baze sportive aflate în paragină și situate pe malul Begăi va fi renovată. Primăria Timișoara o dă în folosință gratuită către Universitatea de Vest, care se va îngriji de ea în următoarele două decenii. Baza sportivă va putea fi folosită și de publicul larg.

În urmă cu jumătate de an, Universitatea de Vest a solicitat Primăriei Timișoara atribuirea în folosință gratuită, pe o perioadă de 20 de ani, a bazei sportive de pe spl. Tudor Vladimirescu 17A. Este vorba despre una dintre ruinele aflate pe malul Begăi, de care administrația locală a uitat în ultimele trei decenii.

În mai 2020, PMT dădea în folosință cu titlu gratuit „terenul de sport din incinta bazei sportive de pe Splaiul Tudor Vladimirescu 17A” către o biserică baptistă, „pentru desfășurarea serviciilor divine, pe perioada stării de alertă”. „Această bază sportivă nu funcționează, întrucât necesită executarea unor lucrări de reabilitare și refuncționalizare, pentru a putea fi adusă în stare de funcționare și este cuprinsă în programul de investiții pe anul 2020”, scria în referatul proiectului de HCL votat în urmă cu aproape doi ani.

În doi ani ar trebui ca totul să fie refăcut

„Conform solicitării, Universitatea de Vest își asumă amenajarea bazei sportive și punerea la dispoziția publicului larg și a Primăriei Municipiului Timișoara a infrastructurii administrate pentru cel putin 30% din timpul de utilizare (…) Nu se va schimba destinația imobilului, fiind interzisă folosirea spațiilor imobilului în alt scop decât cel didactic și sportiv. Dreptul de folosință gratuită se va acorda pe o perioadă de 20 ani, începând cu data intrării în vigoare a contractului”, este notat în documentația care însoțește actualul proiect.

În primul an de când va primi baza sportivă UVT se angajează să reabiliteze drumurile de acces, platforma, terenurile de fotbal și cele de tenis, precum și să refacă gardul. În doi ani vor fi reabilitate cele două bazine de înot, va fi refăcută cabana de lemn și vor fi reabilitate barul și spațiile de cazare.

Lângă această bază sportivă se află construcțiile pe care PMT voia să le cumpere, pentru a putea pregăti terenul de șantierul de la viitorul pod Jiul. Acesta nu se numără însă printre prioritățile actualei administrații.

About Post Author