4 iulie 2020

UVT, din nou în Topul Shanghai. Are cea mai bună școală de fizică din România

uvt

Universitatea de Vest din Timişoara „prinde” și ediția 2020 a Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects. Este prima din România în domeniul fizică și se regăsește în top mondial 301 – 400.

Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2020 clasifică universităţile din lume în 54 de domenii aferente pentru cinci zone tematice fundamentale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale. UVT este prima din România în ceea ce privește domeniul fizică și confirmă buna școală timișoreană în domeniu.

„Colectivul de cercetători și dascăli ai Facultății de Fizică din UVT merită felicitările întregii noastre comunități, dovedind, încă o dată, o excelentă poziționare a performanțelor internaționale pe care le obțin de mai mulți ani. Fizica de la Timișoara, și prin urmare UVT, se clasează foarte bine, din nou, în acest an fiind chiar pe primul loc între universitățile românești. Alături de UVT, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj se regăsește în acest clasament pe domeniul Fizică, cele două universități reprezentând Consorțiul Universitaria, cea mai puternică grupare academică din învățământul superior românesc”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, președinte în exercițiu al consorțiului.

Cum stau universitățile din România în top

Universităţile din Consorțiul Universitaria sunt prezente în clasamentele realizate pentru științele naturii după cum urmează:

Fizică
Universitatea de Vest din Timișoara – top 301-400;
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – top 401-500

Matematică
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – top 401-500;

Științele pământului
Universitatea din București – top 301-500;
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – top 401-500.

Indicatorii de performanţă ai acestei clasificări se bazează pe performanţa academică obținută prin activitatea de cercetare ştiinţifică, pornind de la date disponibile la nivel internaţional, perioada de referinţă fiind 2014-2018 pentru fiecare subdomeniu evaluat.

Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects, dezvoltată de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China, a fost publicată pentru prima oară în 2009 şi este un punct de referinţă în strategiile unor universităţi care doresc să fie actori de nivel internaţional în mediul academic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: