Universitatea Politehnica are locuri speciale la admitere pentru sportivii de performanță

Pe lângă pasionații de IT, inginerie, arhitectură sau comunicare, Universitatea Politehnica îi așteaptă și pe tinerii absolvenți de liceu cu aptitudini sportive.

Prof E-Tare

În acest an, în premieră națională, pentru candidații sportivi de performanță, la nivel de universitate sunt alocate cinci locuri, taxa de școlarizare fiind suportată de UPT din venituri proprii. Candidații sportivi de performanță trebuie să obțină nota minimă de promovare a probelor (bacalaureatul promovat și media minim 5 în cazul concursurilor cu probe de verificare a cunoștințelor).

Pot fi admiși la Universitatea Politehnica, pe locurile speciale alocate sportivilor de performanță, candidații care au fost medaliați în concursuri de atletism, canotaj, scrimă, pentatlon modern, natație, box, escaladă, volei, handbal, baschet, fiecare tip de competiție având alocat un anumit punctaj.

Toate detaliile se găsesc în Metodologia de admitere în anul universitar 2021-2022, disponibilă pe site-ul UPT, în secțiunea dedicată admiterii.

Universitatea Politehnica are, probabil, cea mai importantă infrastructură sportivă dintre toate universitățile din România. Stadionul Știința, cu nocturnă și pistă de atletism, și Baza sportivă nr. 2, cu terenuri de fotbal și tenis de câmp, balon cu terenuri de minifotbal, handbal și baschet, sală de sport, bazin de înot interior și exterior, sunt puse gratuit la dispoziția studenților.