Ungaria închide până luni seara granița pentru autotrenuri

Până luni seară, dar cu o pauză sâmbătă, până la ora 23, mașinile cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei. Șoferii sunt obligați să staţioneze în parcările special amenajate. Cel mai probabil, marți dimineață, vor fi din nou cozi kilometrice.

ungaria

Autorităţile de frontieră din Ungaria au anunțat că până vineri, 2 aprilie, ora 23 (ora României) și în intervalul sâmbătă, 3 aprilie, ora 23 – luni, 5 aprilie, ora 23, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Restricţiile intră în vigoare pentru că în Ungaria este Paștele.

„Șoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale”, transmite Poliția de Frontieră.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Se recomandă, de asemenea, consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj, disponibilă aici.

Punctele de frontieră de la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanádpalota;, P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Borş II- Nagykereki, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea – Csengersima

La numărul de telefon 021-9590 puteți semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.