Ultima săptămână cu Victor Brauner, la Muzeul Național de Artă Timișoara

victor brauner

Dacă nu ați ajuns încă să vizitați expoziția „Victor Brauner – Invenții și magie”, e timpul să faceți acest lucru. Ea rămâne deschisă la Muzeul Național de Artă din Piața Unirii doar până duminică, 28 mai.

Lucrările lui Victor Brauner mai pot fi admirate, studiate sau, pur și simplu, privite cu ochi critic până duminică, 28 mai. Apoi, ele se vor întoarce la Centrul de Artă Modernă Georges Pompidou din Paris, Musée d’Art Moderne et Contemporain de Saint-Étienne, Musée Cantini Marseilles, muzee și colecții private din țară și străinătate.

Expoziția „Victor Brauner: invenții și magie” a fost vernisată în 17 februarie, ziua în care Timișoara a deschis oficial anul de capitală culturală. Curatoarea Camille Morando, de la Centrul Pompidou, a ales pentru acest eveniment în jur de 100 de picturi, desene, sculpturi, ilustrații de carte și documente. „Nu știu dacă Victor Brauner își dorea să revină în țara sa. Dar poate acum a venit timpul. România este o democrație, ceea ce nu era cazul cât timp a trăit Victor Brauner, care nu a dorit să își încline capul, niciun moment, în fața sovieticilor. Așadar, cred că, acum, în democrație, opera lui Victor Brauner își are locul în România”, explica Morando.

Muzeul Național de Artă Timișoara a trecut la programul de vară și este deschis de miercuri până duminică, între orele 13 și 21. Miercuri, 24 mai, fiind ultima zi de miercuri a lunii, accesul publicului va fi gratuit.

About Post Author