Tunelurile pentru urși de pe A1 intră în lucru la jumătatea anului. Optimism marca Grindeanu

A1

foto: Arhivă

Optimism pe toate fronturile la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta e convins că, la jumătatea anului, se va lucra deja la secțiunea lipsă din Autostrada A1, cea cu tunelurile pentru urși. UMB are toate resursele umane și tehnice să înceapă șantierul, dă asigurări oficialul.

Are destule utilaje și destui muncitori și termină lucrările chiar înainte de termen. Este ceea ce susține ministrul Sorin Grindeanu despre Spedition UMB SRL. Compania este liderul asocierii care a câștigat, în toamnă, contractul pentru secțiunea lipsă din Autostrada A1, (secțiunile E și D).

„În zona aceea, undeva la final de mai se termină proiectarea. După aceea, se va intra în zona de execuție. Avem un constructor serios, care are în acest moment în execuție 440 de kilometri de autostradă și drum expres în România. Pot face față, sunt extrem de bine organizați și nu am nici cel mai mic semn de întrebare că nu se ține de termenele asumate pe toate contractele pe care le-a semnat, ba chiar vine cu ele înainte de termen”, spune Grindeanu.

Proiectarea, în șase luni, în loc de 11

Spedition UMB a câștigat 10 din cele 13 tronsoane ale Autostrăzii Moldovei. Are în portofoliu, de asemenea, și alte lucrări de infrastructură rutieră, însă asta nu este o problemă. „Lucrează în trei schimburi. Nu am nici un semn de întrebare că nu fac față la ceea ce s-au angajat. Sunt extrem de bine organizați și au fluxurile foarte bine puse la punct. E un motiv de mândrie că un constructor român a ajuns să aibă o asemenea capacitate”, a explicat ministrul Transporturilor.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (secțiunile E și D) are o lungime de circa 13 km. Pe o lungime de 2,13 km urmează să fie construit un tunel forat compus din două galerii unidirecționale. Este vorba despre „tunelurile pentru urși”. Valoarea contractului este de 1,86 miliarde lei, fără TVA, adică 373 de milioane de euro. Prețul pe un kilometru efectiv de autostradă este 13 milioane de euro fără TVA.

Durata contractului este de 165 luni, din care 11 luni proiectare și 34 de luni perioadă de execuție. Perioada de garanție, inclusă în acest contract, este de 120 luni. Potrivit afirmațiilor lui Sorin Grindeanu, având în vedere că acest contract a fost semnat la jumătate lunii octombrie, proiectarea va fi făcute în doar jumătate din timpul prevăzut în document.

About Post Author