Trofeul Ceau, Cinema! merge în Germania și Austria. Publicul a ales Polonia

ceau cinema

Sursa foto: Petru Cojocaru / Ceau, Cinema

A noua ediție a festivalul Ceau, Cinema! s-a încheiat duminică seară. Tema anului a fost libertatea și au fost câteva zile pline de evenimente. Publicul a fost foarte numeros, semn că oamenii încă iubesc să meargă la film împreună.

Gala de închidere de la Ceau, Cinema!, desfășurată la Grădina de Vară Capitol, a fost prezentată de actrița Jasmina Mitrici și a fost urmată de proiecția filmului francez „Portocale sângerii”. Trofeul Ceau, Cinema „Răzvan Georgescu”, în valoare de 1.000 de euro, oferiți de Groupama Asigurări, a fost acordat filmului Great Freedom / Marea libertate, regizat de Sebastien Meise.

„Evocând atrocitățile din trecutul recent al unei țări din Europa în care homosexualitatea era condamnată cu ani grei de închisoare, filmul este un manifest cinematografic despre iubire sub forma unui strigăt extrem de dureros al unor oameni reduși la tăcere. Dar oare câte povești nespuse pe acest subiect ascunde istoria recentă a României? Calitatea scenariului, dinamica imaginii, claritatea montajului, actoria impecabilă a distribuției, complexitatea regiei și multe alte aspecte fac din acest film un adevărat chef d’oeuvre”, au transmit Cristina Groșan și Eugen Jebeleanu, cei doi jurați de anul acesta.

Juriul Ceau, Cinema! a acordat și un premiu special actriței Elisheva Weil, pentru rolul Avishag din filmul israelian All Eyes Off Me/ Ia-ți ochii de pe mine, regizat de Hadas Ben Aroya. „Navigând cu o naturalețe dezarmantă între forță și vulnerabilitate, tandrețe și pasivitate, performanța actriței trasează noi limite ale intimității pe marele ecran”, a transmis juriul.

Spectatorii și-au ales și ei favoriții. Premiul Publicului, în valoare de 500 de euro oferiți de Ceau, Cinema!, a fost câștigat de filmul polonez „Nu lăsa urme”, de Jan P. Matuszynki. Trofeele au fost meșterite ca de obicei de Lia Pfeiffer.

#PremiileCeauCinema #TrofeulRăzvanGeorgescu #PremiulPublicului #GalaDeInchidere

About Post Author