Tribul Artistic, la o nouă premieră: Brassy Business, excursie în lumea instrumentelor de alamă

Brassy Business – Brass International Days. E o premieră pentru lumea pasionaților de instrumente de alamă, realizată, din nou, de Tribul Artistic. Sunt concerte, cursuri și concursuri.
Un nou eveniment îmbogățește scena culturală locală, într-o perioadă atât de plină de neprevăzut. Brassy Business – Brass International Days este singurul festival adresat instrumentelor de alamă, având drept scop aducerea în prim-plan a tradiției muzicii pentru instrumentele de alamă. Brassy Business, spun cei de la Tribul Artistic, oferă publicului acces la noi experiențe culturale.
Brassy Business – Brass International Days are loc între 11 și 18 octombrie și are invitați cu… greutate. Printre ei: Flavius Petrescu (trompetă), directorul artistic al festivalului, este considerat unul dintre cei mai apreciați trompetiști români ai generației sale; Bassam Mussad (trompetă), fost membru al Filarmonicii din New York, a colaborat cu Filarmonica Della Scalla, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Suedeze; Lisa Rogers, solistă corn în cadrul orchestrei Düsseldorfer Symphoniker; André Melo (trombon) colaborează cu renumite orchestre europene; Tomer Maschkowski (trombon bas) deține din 2018 titulatura de Yamaha Artist.
Vor fi cursuri de măiestrie gratuite pentru tinerii muzicieni, dar concursuri dedicate profesioniștilor din domeniu. „Acest proiect, născut la inițiativa lui Ovidiu Andriș, președintele Tribului Artistic, vrea să facă cunoscute publicului posibilitățile interpretative și diversitatea mijloacelor de expresivitate ale instrumentelor de alamă. Pentru această primă ediție a festivalului Brassy Business am ales muzicieni de primă clasă cu experiență atât solistică, cât și în arta predatului”, spune Flavius Petrescu.
Vor fi și evenimente pentru cei care vor să descopere noi experiențe muzicale: jazz, blues, dar și întâlniri inedite cu artiștii internaționali. Totul, cu respectarea regulilor de distanțare impuse de pandemie. Proiectul este realizat de Tribul Artistic și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).