Trei zile cu vânt, ploi și brumă. Vremea se strică de luni dimineață

vânt

După câteva zile de primăvară, vremea se răcește brusc. Cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare, va fi rece pentru această dată, iar temperaturile minime vor fi negative, cu brumă sau îngheț la sol.

Meteorologii au emis o informare valabilă în intervalul luni, 27 martie, ora 6 – miercuri, 29 martie, ora 21, pentru intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ și răcire accentuată. Precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde toată regiunea. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie), îndeosebi în Crișana se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare). La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat cu viteze în general de 55-65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Luni, 27 martie, între orele 6 și 23, în județele Arad, Bihor, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin va fi cod galben de vânt. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea.

About Post Author