Trei oferte pentru proiectul de la Muzeul Revoluției. Aproape aceleași ca la licitația anulată

În aprilie au depus oferte „neconforme”, dar unii mai încearcă o dată. Sunt trei firme / asocieri de firme interesate de contractul pentru proiectul tehnic de la Muzeul Revoluției din Piața Libertății. Nu mai e niciun ofertant din Timișoara.

muzeul revoluției

Prima licitație pentru „elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Execuţiei Lucrărilor) și documentaţii pentru obţinerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Execuție), inclusiv D.E. (Detalii de Execuție) pentru toate specialităţile: structură, arhitectură, instalaţii, inclusiv Plan SSM” a fost anulată în luna mai. Ministerul Culturii a considerat că toate cele patru oferte primite erau „inacceptabile și / sau neconforme”. Acestea veneau de la Ardesign Co – Ralph Appelbaum Associates, Inc. Zwieniderlassung Berlin, Rheinbrucke – Constructim, Popp & Asociații – Pipe Design și Vego Concept Engineering.

Suma oferită la acea vreme era de 7.09 milioane de lei, cu TVA, și o durată contractuală de 30 de luni, cu tot cu asistența tehnică acordată constructorului, pe perioada șantierului.

Doar o temă de proiectare după doi ani

A doua procedură a fost lansată în luna iunie, cu un preț maxim calculat direct în euro, de 1,48 milioane, și un termen contractual redus la 24 de luni. Au fost depuse trei oferte: Popp & Asociații – Pipe Design – Westfourth Architecture, Vego Concept Engineering și Ardesign CO – Ralph Appelbaum Associates, Inc. Zwieniederlassung Berlin – Avitech Co. Sunt, practic, în mare, aceiași ofertanți de la prima licitație, cu unele „ajustări”. Și fără timișoreni.

Ministerul Culturii a primit de la MApN clădirea fostei comenduiri a garnizoanei din Piața Libertății în mai 2019. La mai bine de doi ani de atunci, mult discutatul Muzeu al Revoluției Anticomuniste are o temă de proiectare. El apare și în Programul Național de Redresare și Reziliență. „O Românie modernă și europeană nu poate să se dezvolte drept decât dacă generațiile viitoare sunt conștiente de ororile trecutului. De aceea, pentru prima oară într-un program guvernamental sunt incluse muzeele memoriei: Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului, Memorialul Revoluției Decembrie 1989/ Timișoara Capitală Europeană a Culturii, Închisoarea tăcerii de la Râmnicu Sărat, Memorialul Victimelor din Sighetul Marmației”, scrie în planul de peste 1.200 de pagini.

About Post Author