Tradiții la români. Două zile de folclor autentic, la Timișoara

tradiții la români

Ediția a șasea Festivalului Național de Folclor „Tradiții la români”, organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, are loc la Timișoara, în zilele de 16 și 17 octombrie. Vin în orașul de pe Bega voci importante ale folclorului românesc: Dinu Iancu Sălăjanu, Carmen Popovici Dumbravă, Tinu Vereșezan, Dumitru Teleagă și Stana Stepanescu, dar și Junii Sibiului, Ansamblul Timișul și Orchestra Fraților Advahov din Republica Moldova.

Tradiții la români și-un recital inedit

Miercuri, 16 octombrie, Ansamblul Profesionist Banatul deschide festivalul, alături de soliștii Dinu Iancu Sălăjanu, Carmen Popovici Dumbravă, Tinu Vereșezan, Dumitru Teleagă și Stana Stepanescu. Un moment important va fi recitalul susținut de Liliana Laichici, Vest Music și Ansamblul Profesionist Banatul, care lansează astfel un inedit proiect muzical. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul coordonată de dirijorul Sebastian Roșca a pregătit o suită de orchestră care pune în valoare tehnica și pasiunea interpreților, iar corpul de balet, coordonat de maeștrii coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, aduce pe scena sălii Capitol din Timișoara dansuri din zona Banatului.

Joi, 17 octombrie, Ansamblul Junii Sibiului, Ansamblul Timișul și Orchestra Fraților Advahov din Republica Moldova încheie ultima zi a Festivalului Național de Folclor „Tradiții la români”. „Ne-am dorit ca această ediție a Festivalului «Tradiții la români» să aducă ceva nou publicului timișorean. Programul a fost conceput în așa fel încât să îmbine tradițiile cu interpretări inovatoare care să fie pe măsura dorințelor unui public cât mai numeros”, spune Liliana Laichici, managerul CCAJT.

Invitațiile se găsesc începând din 8 octombrie, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1. spectacolele vor începe în fiecare seară la ora 18.30, în sala Capitol.

About Post Author