Total… neașteptat. La 10 ani, Maria Casima Rusu cântă operă și are deja zeci de premii

maria casima rusu

Are doar 10 ani și, deși e o la vârstă la care alte fetițe se joacă cu păpușile, Maria Casima Rusu are o cu totul altă pasiune. În urmă cu doi ani s-a îndrăgostit de muzica de operă și, de atunci, se pregătește pentru a-și atinge visul: acela de a cânta pe cele mai mari scene ale lumii.

Maria Casima Rusu e un nod de fată, blonduță, cu ochi mari și ai putea crede că e doar un copil obișnuit. Însă pentru ea, aproape că nu trece o zi fără să asculte – și, mai mult, să cânte – operă. S-a îndrăgostit de acest gen de muzică în urmă cu doi ani și a fost dusă, mai întâi aproape în joacă, la Școala ProMuzica și Cultură. Aici a întâlnit-o pe profesoara Lavinia Răducanu, care a intuit că în spatele curiozității copilei se ascunde și mult talent. De atunci, lucrează alături de Maria Casima și, în scurt timp, au început să apară și primele premii.

Copila a participat la o mulțime de concursuri internaționale, în Londra, Birmingham, Berlin, Bruxelles, Veneția, Viena, Roma, Barcelona sau Salzburg, dar și SUA, la Atlanta și New York. De la toate a adus câte un premiu. Maria Casima a cunoscut-o chiar pe soprana de origine română Nelly Miricioiu, stabilită de peste 40 de ani în Marea Britanie, azi una dintre cele mai căutate profesoare de canto din lume. Micuța timișoreancă va merge în curând la Tiziano Rossetti International Music Academy, în Lugano, unde a câștigat un curs cu soprana Olga Romanko.

O veți putea asculta pe Maria Casima Rusu în 5 noiembrie, la Timișoara, în concertul UNEXPECTED, un spectacol nonconformist de muzică clasică. Ea se va alătura, la Congress Hall, în Iulius Town, pianistului și compozitorului norvegian Aksel Kolstad, violonistului și dirijorului Remus Grama, fetelor de la 4Tune Quartet, dar și altor tineri artiști români, printre care și timișoreanul Theodor Alexandru Rădulescu.

Concertul UNEXPECTED este organizat de Asociația EDCUS, iar bilete încă se mai găsesc aici. Copiii sub 14 ani au intrare gratuită.

About Post Author