31 martie 2020

Tipografic Majuscul, în premieră la Timișoara. La Casa Artelor

tipografic majuscul

Asociația Marele Ecran vă invită vineri, 21 februarie, de la ora 20, la o premieră. Cea a filmului „Tipografic Majuscul”, realizat de Radu Jude, după spectacolul documentar cu același titlu, semnat de Gianina Cărbunariu.

„Tipografic Majuscul” pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris cu cretă, pe ziduri, o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

Din distributia filmului lui Radu Jude fac parte Șerban Lazarovici, Bogdan Zamfir, Ioana Iacob, Serban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia și alții. După proiecție va avea loc o discuție cu publicul. Vor participa actrița Ioana Iacob și alti invitați-surpriză.

Foarte important! Mai sunt circa 20 de bilete, care pot fi cumpărate de la Casa Artelor, înainte de începerea filmului. Prețul este 10 lei. „Tipografic Majuscul” intră în cinematografe în 21 februarie, distribuit de Hi Film Productions.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: