Timpark are de ales între Vitamin Architects și Planwerk, pentru extinderea zonei pietonale din centru

timpark

În zona Pieței Sf. Gheorghe ar fi urma să fie eliminat complet traficul auto

A doua licitație pentru reorganizarea spațiului public din zona străzii Proclamația de la Timișoara are două oferte. Una de la firma la care a fost asociat unul dintre consilierii primarului Dominic Fritz, cealaltă, de la firma care face proiectul din Piața Traian.

Timpark caută de astă-vară proiectant, faza DALI, pentru „«Reorganizare parcărișsi spațiu public Proclamația de la Timișoara»”. Strada Augustin Pacha ar putea deveni integral pietonală, iar pe strada Carol Telbisz ar putea fi instituit dublu sens de circulație. Prima licitație a fost anulată din lipsă de oferte. A doua, la care prețul este mult mai mare, termenul a expirat acum și are două oferte.

Acestea vin de la asocierile Vitamin Architects SRL (lider) – Absis Lansdcape Studio – Electroechipament Industrial – Pro-Wasser-AT – Evo Line Creation SRL și Planwerk Arhitectura și Urbanism – Consipro – Melnytopo – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Studio de peisaj Ana Horhat – Prodeco Arhitectura și Inginerie – Genconstruct.

Vitamin Architects SRL este firma la care a fost asociat Rudolf Graef, consilier personal al primarului Dominic Fritz. Planwerk Arhitectura și Urbanism face mult discutatul proiect de regenerare urbană din Piața Traian. Cele două sunt asociate și în proiectul de realizare a PUG-ului Timișoarei.

„Insule verzi” pe strada Hector

Potrivit temei de proiectare, sunt vizate patru străzi din centrul Timișoarei: Proclamația de la Timișoara, Augustin Pacha, Carol Telbisz și Hector. Contractul va avea o durată de 120 de zile, de la emiterea ordinului de începere. Prețul maxim oferit este de peste 309.000 lei, cu TVA.

Timpark vizează transformarea integrală a străzii Episcop Augustin Pacha în zonă pietonală, precum și dublu sens pe strada Carol Telbisz. Pe Proclamația de la Timișoara ar putea fi redus numărul locurilor de parcare, ceea ce se va întâmpla oricum, dacă se decide eliminarea traficului auto pe porțiunea Augustin Pacha – Piața Sf. Gheorghe.

Pe strada Pacha „se va elimina traficul auto și banda velo dedicată, va fi introdusă vegetație prin plantări în sol de arbori cu creștere finală de talie medie sau mare”. Pe strada Hector, pe sub Bastion, „se va păstra cu mici ajustări necesare configurația actuală a spațiului (trotuar și parcări oblice). Se va analiza posibilitatea introducerii unor insule verzi ce pot susține plantarea de arbori cu talie mare.

About Post Author