Timișul, reprezentat de Alin Nica la congresul Partidului Popular European

alin nica

În București are loc, în aceste zile, congresul Partidului Popular European, din care face parte și Partidul Național Liberal. Participă la eveniment și președintele PNL Timiș, Alin Nica, în același timp raportor pentru Viitorul Parteneriatului Estic și reprezentant al Comitetului European al Regiunilor.

Congresul Partidului Popular European de la București a reunit 2.000 de delegați din peste 40 de țări. S-a discutat strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, s-a stabilit manifestul Partidului Popular European şi a fost desemnat candidatul pentru şefia Comisiei Europene.

„Am vorbit, în calitate de raportor pentru «Viitorul Parteneriatului estic din perspectivă locală și regională», despre avantajele extinderii Uniunii Europene ca investiție esențială în pace, stabilitate și prosperitate. Țări precum Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Ucraina și Moldova vor avea de parcurs numeroase etape și au nevoie de sprijin și cooperare extinsă la toate nivelurile.

Autoritățile regionale și locale joacă un rol semnificativ în implementarea politicilor, legislației și reformelor necesare pe calea aderării și integrării în UE. Am asigurat oficialii acestor țări că județul Timiș, alături de colegii din România, este angajat să sprijine creșterea capacității administrative în regiunile partenere (…) A fost o onoare să reprezint Comitetul European al Regiunilor și o bucurie să particip la lucrări alături de şefi de state, de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, cea mai mare familie politică europeană”, a transmis Alin Nica.

Au fost la București, la congresul PPE, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

About Post Author